Återställa Dead volts batterier

Bilbatterier finns i en mängd former och storlekar och verka på en 12-volts likström systemet. Används för att starta bilen, är ett batteri laddas av generatorn när motorn är igång. En bil batteri kan laddas ur för någon av flera skäl, är ljusen kvar på, kringutrustning är väggurtaget eller en dörr på glänt lämnar innerbelysning. Oavsett orsaken till att batteriet laddas ur, enkelt återställa en bils batteri till full laddning med en laddare float batteri, lite destillerat vatten och lite el. Saker du behöver
Skyddshandskar
Float laddare
skyddsglasögon
voltmeter
Funnel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Använd skyddshandskar och skyddsglasögon. Öppna huven på din bil och lokalisera batteriet. Använd en stor skruvmejsel eller skiftnyckel för att ta bort batterikablarna, först den positiva och sedan den negativa. Placera batteriet på en plan och hård yta.
2

Ta voltmeter och placera den bredvid batteriet. Ta det negativa sonden och bifoga det till batteriets minuspol och sedan ta den positiva proben och fäst den till batteriets pluspol. Så länge som spänningen mätaren visar ett resultat på 12 volt betyder det att batteriet har kapacitet att återställas.
3

Ta batterilocken med en skruvmejsel. Ta en tratt och placera det i batterifacket. Häll destillerat vatten i batteriet tills det når en nivå på ungefär 1/8th av en tum ovanför plattorna.
4

Fäst den negativa kabeln från flottör laddaren till den negativa polen på batteriet. Fäst den positiva kabeln till den positiva polen på batteriet och använda float laddaren för att ladda batteriet i minst 24 timmar. Vad gör en flottör laddare annorlunda är att det kan ladda ett batteri till full kapacitet utan överladdning. När batteriet är laddat, lägg tillbaka den i bilen och koppla in den i omvänd sätt den var ansluten. Sätt i nyckeln i tändningslåset och kontrollera om bilen startar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129263.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.