Hur man fixar en läckande avtappningspluggen

En lös, läckande eller skadade oljeavtappningsskruv kan orsaka fula fläckar på din uppfart, samt att minska mängden olja i din motor. Läckan bör åtgärdas omgående. Det sista du vill är att pluggen att misslyckas helt och oväntat dumpa all din olja ut. Detta kan orsaka irreparabla skador på dig bilens motor, som kommer att kosta dig mycket mer än fastställande pluggen. Saker du behöver
Skiftnyckel
Tömningspropp bricka
ersätter avtappningspluggen
Self-tejpning oljeavtappningsskruv
stoppklossar
Jack
stödbenet
Oljetråg eller hink
Drill
Borr
Oljefilter
Oil
Visa fler instruktioner
1

Engagera nödbromsen, placera bilen i växel och Blockera däcken med block framför och bakom däcken för att hålla bilen från att rulla. Om det inte finns tillräckligt utrymme för att komma åt avtappningspluggen, kanske du också att palla upp framför bilen. I så fall står chock baksidan däck och plats robust domkraft under stödområden, som rekommenderas av bilens handbok.
2

Rikta in oljetråget under avtappningspluggen för att skydda mot läckage.

3

Vrid oljeavtappningsskruven moturs med skiftnyckeln. Om det visar lätt kan pluggen vara lös och helt enkelt kräva åtdragning. Om att skruva loss pluggen krävs ansträngning, då kontakten var nog tight, men brickan har misslyckats.
4

Avlägsna avtappningspluggen och sätt tillbaka brickan. Tänk på att oljan i bilen kommer att rinna av helt när du drar ut kontakten, så se till att oljetråget är korrekt inriktad under hålet. Byte av brickan bör vara en enkel sak att dra en av och glider på den andra. I vissa fall kan hela avtappningsplugg behöver bytas för att ändra brickan.
5

Skruva i oljeavtappningsskruven och dra det upp mot oljetråget. Var försiktig så att inte för hårt, du behöver bara tätt upp. Oljetråget är troligen av tunn aluminium och kommer band mycket lätt. Om du inte kan få i kontakten för att dra åt, trådarna i kontakten, eller att av oljetråget är troligen skadad.
6

Avlägsna avtappningspluggen igen och inspektera gängorna. Om trådarna är tillplattade, slät eller obefintlig, är avtappningspluggen skadade och bör ersättas med en ny. Om gängorna ser bra ut, är problemet i oljetråget. Du kan byta ut oljetråget, eller köpa en självgängande oljedräneringspluggen av en något större storlek.
7

Skruva självgängande oljeavtappningsplugg i hålet. Du kan behöva upprepade skruva på lite olika sätt, tillbaka ut och rengör gängorna för att avlägsna förflyttade aluminium som var mejslade ut genom kranen. Beroende på kontakten och oljetråget, kan du behöva borra dräneringshål först att låta självgängande avtappningspluggen för att passa och knacka i hålet.
8

Snug kontakten mot oljan panorera och torka bort eventuell kvarvarande olja. Eftersom oljan är redan dränerad, kan du lika gärna byta filter och fyll motorn med ny olja för att spara dig besväret att byta olja senare. Inspektera oljepluggen försiktigt och kontrollera att inget läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129222.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.