Tecken på att din bil är ur läge

När bilen är "i linje", det betyder att det färdas i en rak linje med alla däck som pekar i samma riktning, nöta jämnt. Bilens anpassning kan drabbas efter en olycka, slå en trottoarkant eller kör över en djup grop. Anpassningen minskar också med åldern och användning. Det finns flera tecken på att titta på den ledtråd din bil är ur läge. Dra

En bil som drar snett under körning är ett troligt tecken på att fordonet behöver en justering kontroll. Om du märker att bilen drar åt ena sidan, testa den på olika typer av vägar, ibland ojämn betalning kan orsaka dra. Hitta en slät, rak väg och försök att köra i en linje. Iaktta din styrning. Om du måste flytta ratten väsentligt att förbli rak, bilen drar.
Ojämnt däckslitage

Kontrollera dina däck efter tecken på slitage. Bilar som behöver anpassning reparationer har däck med ojämnt slitage, med ena sidan av däcket mer sliten än den andra. Mät däcken om visuella observationer inte visar ojämnt slitage. Mät mönsterdjupet på varje däck vid de två kanter och centrum. Resultaten kommer att berätta om omärklig ojämnt slitage har uppstått.
Vände Ratt

När du kör i en rak linje, bör din ratt inte vände sig till endera sidan. Observera hjulets position när du kör i en rak linje. Om logotypen är vinklad i endera riktningen, innebär att du kan vara att kompensera för dålig inriktning.
Rattrörelser

Bad inriktning gör att ratten vibrerar under körning . Detta kan inträffa vid alla hastigheter. Alignment reparationer behövs även om ratten inte återgår till mittläget efter att ha gjort en sväng. Testa detta på både vänster och höger varv och observera om ratten vrids tillbaka på egen hand eller om du måste manuellt vrida den tillbaka i position.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129198.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.