Hur Dubbla huvudcylindrar Work

En huvudcylinder är enheten i en power broms - utrustat fordon som omvandlar trycket föraren platserna på bromspedalen till hydrauliskt tryck . Dubbla huvudcylindrar används på de flesta fordon , eftersom de har fördelar jämfört med Single Master cylindrar . Design

Dubbla huvudcylindrar är vanligen en enhet som är uppdelad inuti . Huvudcylindern har en enda bromsvätskebehållaren som har en inre skiljevägg , liksom en enda kolv som är segmenterad att pressa vätska i två olika bromsledningar .
Olika typer av bromsar
< br >

flesta fordon använder skivbromsar på framhjulen och trumbromsar på baksidan . Användningen av dubbla huvudcylindrar möjliggör olika tryck och volymer som skall placeras i bromsledningar att driva varje typ av bromssystem .
Safety

Dual huvudcylindrarna gör servobromsar mindre benägna att misslyckas . Varje kammare i huvudcylindern fungerar bromsarna till en uppsättning av hjul . Om bromsen linje som går till ena hjulparet är trasig eller bromsvätskan försvinner på annat sätt , kommer den andra uppsättningen av bromsarna fungerar fortfarande korrekt . I ett enda huvudcylinder systemet , skulle en trasig bromsslang leda till att systemet makten bromsen att misslyckas helt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129181.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.