Hur Wire en elektrisk fläkt Motor Relay

Elektriska fläktar används för att flytta luft och öka luftcirkulationen i bilar och HVAC - eller " värme , kyla och ventilation " - system . På grund av den mängd ström dessa fläktmotorerna användning , kräver de reläer för att ge ett säkrare styrmedel . Reläer tillåta en liten ström enhet eller krets för att styra en större krets bära en mycket större ström . Ett kopplingsschema för relä behövs för att kontrollera hur reläet skall kopplas och hur många pinnar måste användas . Saker du behöver
12 - volts batteri
Elektrisk tråd
12 - volts fläktmotor
SPST 12 - volts relä
Visa fler instruktioner
1 < p > Ställ in 12 - volts batteri på arbetsbordet . Titta på reläet kopplingsschema och lokalisera de två magnetventiler stiften . Dessa två stift är en del av lågspänningskretsen som kommer att användas för att starta fläkten . De återstående två stift är en del av den högspänningssidan av reläet.
2

Anslut den positiva polen på batteriet till den positiva polen av fläktmotorn . Anslut den negativa terminalen på fläktmotorns till den första högspänning stift av reläet. Anslut sedan den andra högspänning stift av reläet till den negativa polen på batteriet .
3

Anslut en låg spänning till de två magnetventiler stiften och fläkten slås på .
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129180.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.