Typer av bränsletankar

En bränsletank är en säker behållare som används för att lagra brandfarlig bensin och bränsle. Nästan alla bilar och flygplan använder bränsletankar i någon kapacitet. Beroende på vilken typ av fordon eller flygplan, kan en typ av bränsletanken vara mer lämplig för användning än en annan. Bränsletank av metall

en bränsletank av metall är en bränslebehållare svetsas från stansade plåtar av stål eller aluminium. Dessa tankar är inbäddade i många bilar. Deras främsta syfte är att hålla och transportera bränsle till motorn, som sedan använder bränsle för att driva fordonet. Metalliska bränslen tankar begränsar bränsleutsläpp i ett fordon bättre än någon annan bil bränsletank teknik. Stål eller aluminium material fällor en ansenlig mängd skadliga kemikalier såsom kolmonoxid och svaveldioxid i tanken.
Plast Högdensitetspolyeten

plast med hög densitet polyeten (HDPE) bränsletankar används i de flesta moderna bilar. Plasten gastankar är säkrare och ge större bränsle kapacitet än kar. HDPE bränsletankar är mycket flexibla och kan ta en mängd olika former. Bränsletanken flexibilitet och sömlös ökar bygga motståndskraft mot bristning eller explosion vid en krock, öka säkerheten för förare och passagerare. Den flexibla bränsletank kan monteras direkt över bilens bakaxel, vilket gör att den fungerar säkert avstånd från hotet om ett slagkraftigt krasch. Bränsletanken tål temperaturer högre än 230 grader F, som håller bilen från att helt exploderar i händelse av en brand. På grund av sin flexibilitet, kan HDPE bränsletankar att tillverkas i en mycket större storlek än tankar metall bränsle. HDPE bränsletankar genomsnitt ett bränsle kapacitet på mellan 15 och 28 liter.
Integral Bränsletank

En integrerad bränsletank används i många olika flygplan strukturer. Bränsletanken är skapad genom att försegla ett visst område på flygplanet för att använda speciellt för bränsleförråd. En integrerad bränsletank kan teoretiskt placeras var som helst på flygplanet. Flygplanets vingar är den vanligaste platsen för integrerade bränsletankar ska visas. Kallad våta vingar, de tillåter flygplanet att vara mycket mer flexibel än andra. Stora kommersiella flygplan som transporterar människor och gods använder integrerade bränsletankar hand.
Bladder Tank

En urinblåsan tank är en bränslebehållare i form av ett stort armerat gummi påse. Installerad främst i flygplan, är blåsan tank placeras i områden som kan stödja den totala vikten av bränslet. Blåsan rullas upp och installeras i den kvalificerande området, och det senare säkras genom användningen av metall knappar eller snaps. Hög prestanda, icke-stridsflygplan använder urinblåsan bränsletankar för att lagra och använda så mycket bränsle som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129169.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.