Skälen för bilmotorer Komma värmas upp

Det är en skrämmande upplevelse när bilen överhettas, men felsökning är lätt att göra. Det finns ett begränsat antal skäl dina motorn blir överhettad. Fastställande av problemet är en fråga om att minska ner orsakerna. Låg Kylvätska

Den vanligaste orsaken till en överhettad motor är låg kylvätska i kylsystemet. När du kör slut på vatten eller frostskyddsmedel i din radiator - en del av kylsystemet - det finns inte tillräckligt med vätska reser genom motorn för att kyla ner. För att vara säker, bära en liter vatten med dig för att fylla på kylaren eller reserv. Om du reser ned interstate i en hög hastighet och dina överhettas bil, är det sannolikt på grund av låg frostskydd eftersom vinden borde räcka för att kyla motorn.
Läckage i kylsystemet

Om du har en läcka i ditt kylsystem, förlorar du gradvis kylmedel eller frysskydd. Läckage kan uppstå i kylaren själv, vilken som helst av de olika nätverk av rör och slangar kommer av den, eller från en trasig kylarlocket. Om du öppnar kylarlocket - när motorn är kall - du bör kunna se att vätskan
Brutet termostat

När motorns termostat är. inte längre kan läsa av temperaturen, kan motorn överhettas. Det kommer inte veta när eller hur mycket för att kyla ner motorn.
Fan

Vissa bilar är utrustade med en fläkt i framsidan av motorn. Om fläkten eller remmen går till fläkten är trasig, kommer din bil inte blåser tillräckligt sval luft för att hålla motorn från överhettning.
Andra vanliga problem

Ett igensatt kylare kommer att avsevärt minska hastigheten för att kyla ner din motor. En snodd kylarslangen har samma effekt. En halka bältet kan också vara fel, hålla vattenpumpen från cirkulerande kylvätska med rätt hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129156.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.