Förebyggande underhåll Checklista för Mack Trucks

En tung diesel lastbil kan ta många former. Det kan vara en semi traktor för att dra stora släpvagnsvikt, eller en dumper som levereras med en fastsatt chassi som kan dra bilar, sten eller andra tunga laster. Oavsett, är det en stor investering för de flesta företag eller enskilda operatörer ägare. Om du äger en tung lastbil, en som en Mack, en av de mest populära märkena, kommer du vill vara säker på att du utför rätt förebyggande underhåll som behövs för att hålla din lastbil i gott skick. Smörjning

Ett viktigt steg för att hålla din Mack lastbil fungerar som det ska är att utföra rätt smörjning. Detta inkluderar utför olja och filter förändringar som krävs av tillverkaren, som i allmänhet är baserade på körsträcka eller tid, i månader, att oljan har varit i motorn. För en Mack lastbil, behöver du normalt att byta motorolja och filter var 15.000 miles med godkänd olja och filter delar. Du kommer också vill smörja chassi, fjädring och drivaxeln, i princip var som helst där det finns en smörjnippel, för att förlänga livslängden av de viktigaste fjädringskomponenter i din lastbil som alltid under en tung belastning.

Kontroller av bromssystemet

Kontrollera bromssystemet regelbundet. Inspektera bromsbeläggen, trummor, rotorer och hydrauliska eller vakuum slangar med jämna mellanrum för att vara säker på att det inte finns några läckande vätskor, läckor vakuum eller slitna eller skadade delar. Ett bromsfel på en stor lastbil är ett säkert sätt för någon på allvar att bli sårad eller för din investering går förlorad till en allvarlig olycka. Du kommer att vilja kontrollera dina bromsdelarna visuellt före dragande någon last, och du kommer också att vilja inspektera dem varje månad som fordonet är i drift.
Bultar
p Det är viktigt att du skruvar och muttrar dras och dra åt alla bultar i chassit på din Mack lastbil efter de första 5.000 miles i drift för att se till att de är ordentligt åtdragna och inte lossnat sedan de lämnade fabriken. Efter det, kommer du vill inspektera dem regelbundet för att se till att ingen av de bojor för fjädrarna eller andra komponenter av fjädring eller chassi monteringssystem har trasiga, rostiga eller slitna.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129096.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.