Vad händer om Brake Fluid Gets Bromsbelägg?

Bromsbelägg är den del av ett bromssystem som klämmer ner på skivan eller trumman för att överföra bromskraft från systemets huvudcylindern till fordonets hjul. Som sådan bör bromsbelägg aldrig bli förorenad med hydraulvätska, eller bromsvätska. Funktion

Bromsbelägg och bromsvätska arbetar i samförstånd som en del av ett system som är utformat för att stoppa fordon så snabbt och effektivt som möjligt. En del av detta system är höga nivåer av friktion mellan dynorna och bromsskivan eller trumma. Skjutmått överföra hydraultryck till dynorna, vilket i sin tur klämmer ner på skivan eller trumman.
Hydraulsystem

hydraulsystemet i ett fordons bromssystem förlitar på DOT-3 bromsvätska, en oljig substans som flyter lätt genom trånga bromsledningar och håller bromsok och huvudcylinder, vilket ger något tryck, smörjas.
Föroreningar

Ibland kommer bromsledningar rostar eller kopplingar kommer att misslyckas och bromsvätska kommer läcka ut bromsbeläggen eller skivan. När detta inträffar, är det absolut nödvändigt att ta bort och kassera de gamla kuddar och noggrant rengöra bromsok och skiva för att säkerställa all bromsvätska är klart av kontaktytan. Detta beror på att DOT-3 fluid är fet och kommer att kraftigt minska friktionen mellan belägg och skivan minskar bryta strömmen och ökar stoppsträckan.
Cleanup
p Det finns flera eftermarknaden lösningsmedel för att ta bort bromsvätska från bromsbelägg och skivor. Försök att rengöra bromsbeläggen på egen risk - även om de kan verka svårt, de är fortfarande porösa och kan absorbera hydraulolja i små fickor under den omedelbara ytan. Det säkraste sättet att se till att all vätska tas bort är att kassera förorenade kuddar och ersätta dem med nya.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129019.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.