Vad gör en Startspärrsystem ?

En bil motorn startar via ett tändsystem , som aktiveras av en utsedd nyckel eller annan token. En startspärr förhindrar aktivering av ett tändsystem med andra medel . Startspärr

En motor startspärr avser en elektronisk anordning som används för att förhindra att en motor från att starta om inte den korrekta nyckeln eller token används . Stöldskydd används vanligen för att förhindra en bilmotor från att vara "heta wired" via olaglig manipulering av kabeldragning.
Process

Motor stöldskydd använder en kodad nyckelsystem. Nyckeln innehåller en mikrokrets som aktiveras via ett elektromagnetiskt fält. Detta fält ger ström att passera genom nyckelhålet kroppen , vilket sänder en signal till bilens Engine Control Unit . När styrenheten bekräftar den kodade nyckeln är giltig , startar den bränsleinsprutning sekvens .
No - Start skick

Vissa versioner av motorn stöldskydd aktiveras en tidsinställd " nej - start "-tillstånd . Detta innebär att det inte kommer att tillåta att motorn kan aktiveras på något sätt under en viss tidsperiod efter försök görs att starta bilen med hjälp av en obehörig nyckel. Mer avancerade motor stöldskydd får använda mobiltelefon eller satellitkommunikation att varna ett bevakningsföretag i ett försök till en obehörig motor aktivering .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.