8.2 Detroit Diesel Engine Specifikationer

The Detroit Diesel Corporation, grundades 1937 av General Motors, var ursprungligen känd som "Detroit Diesel Engine Division." Deras första produkt var Series 71 motorn. Den 8.2L Detroit Diesel Engine, även känd som "Fuel Pincher," introducerades på 1980-talet. Det var främst inom GMC B-serien raden av kommersiella och skolbussar. Utveckling

8,2-liters "Fuel Pincher" var den första fyrtaktsmotor som Detroit Diesel introducerades på marknaden. Den ursprungliga motorn släpps haft vissa problem på den operativa sidan. Dess huvud moment var inte riktigt uppnåtts på grund av sina små bultar, och motorblocket gjordes med hjälp av ett öppet kvarter däck som skapade problem med huvudet packningar under överhettning. Dessa frågor löstes under följande år, och en turboladdad dieselmotor variant var också utsläppt.
Prestanda

basen 8.2L Bränsle Pincher är en sugmotor med en förskjutning av 500 cubic inches. Dess nominella bruttoproduktionen är 165 hästkrafter vid 3000 varv per minut, och den har en torrvikt av 1,096 pounds. Den har en borrning och slaglängd på 4,25 med 4.41 inches. Å andra sidan har den turboladdade Fuel Pincher en grov produktion på 205 hästkrafter vid 3000 varv per minut, och har en torrvikt av 1,121 pounds. Båda motorerna kan producera upp till 495 foot-pounds av vridmoment, beroende på deras användning. De gjordes också med en dubbel fullflödes oljefilter, bränsle oljefilter och eldningsolja sil. Kylsystemet består av en luftrenare, en guvernör och en fläkt. Båda motorerna kommer också som standard med en startmotor och en oljekylare.
Reservdelar och prissättning

reservdelar och kit översyn är allmänt tillgängliga för 8,2 L Detroit Diesel Engine. Idag kan en komplett rebuilder kit kostar runt $ 1600, medan en ny turbo kan kosta runt $ 360. Andra motordelar finns också, bland annat bränslesystem, kylsystem, och avgas-och smörjsystem. Som av 2010, kan en begagnad eller renoverade 8.2L Detroit diesel kosta cirka $ 2000 till $ 4000 beroende på dess skick.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128915.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.