Hur man överlever utan en SSN

En Social Security Number, eller SSN är ett nio-siffrigt nummer som ges till amerikanska medborgare, arbete-stödberättigade icke-invandrare, och fastboende. Numret används för att hålla reda på personer i skattehänseende. Personnummer etablerades 1936 av Förenta staternas regering och nummer utfärdas av Social Security Administration. På senare tid har privata företag såsom banker och långivare börjat använda numret som ett sätt att identifiera personer. Om du är i en situation där du är i USA men ännu inte är berättigade till en SSN, det finns sätt att överleva utan att ha ett personnummer. Instruktioner
1

fylla i ett formulär W-8BEN, tillgänglig från IRS. Med detta formulär kan du öppna ett bankkonto hos många banker. Förklara för dem villkoren för när du kommer att vara berättigade att ansöka om ett personnummer. Varje bank har olika krav på vad andra pappersarbete som de behöver för att öppna ditt konto. Kontakta din lokala bank för en lista på vad de kommer att acceptera.
2

Gör en insättning för att få telefon. De flesta mobiltelefon företag behöver ditt SSN för att kunna göra en kreditkontroll. Om du inte har ett SSN, kan en kreditupplysning inte köras, så företaget kommer normalt debitera dig en insättning. Du kan också välja ett telefonkort som inte kräver en kreditkontroll. Om du behöver göra en insättning, se till att diskutera villkor innan du skriver ett kontrakt. Normalt är en deposition tillbaka efter ett år för att betala dina räkningar i tid. Få ditt körkort
3

. Att inte ha din SSN kommer inte hindra dig från att kunna köra. Skaffa en anteckning från SSA, eller Social Security Administration, säger att du inte är berättigad till ett SSN. Detta kan göras i din lokala SSA kontor.
4

Ansök om en säker kreditkort. Kreditkort har blivit ett sätt att leva, och de används hela tiden för telefon, internet och butik inköp. Utan ett SSN, kreditkortsföretag har ingen möjlighet att köra en kreditkontroll. Ansök om ett säkert kort med ett Mastercard eller Visa-logotyp. Gör en insättning på kortet i det belopp du vill kortets gräns att vara.
5

Ansök om ett ITIN eller enskilde skattebetalaren Identification. Detta kan göras genom IRS. Numret används för att filen skatter på våren. Om ditt hemland har ett skatteavtal med USA, kan du ansöka om ITIN omedelbart. Om inte, kommer du ansöka om det när du lämnar in din deklaration.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128828.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.