Hur man tar bort en Timing Cover

Med tiden kommer transmissionskåpan i bilen blir sliten eller skev, och du kommer att behöva ersätta den. Dessa omfattar täta timing kedjor eller kugghjul timing, som kräver olja, från andra komponenter i motorn, medan samtidigt skydda dessa komponenter från smuts och skräp. Du bör kunna dra detta jobb bort i ditt eget garage på under en timme. För att ytterligare minimera kostnaderna, köpa en cover ersättare timing från ett Bildelsaffärer, som vanligtvis tar ut mindre än dealern för samma del. Saker du behöver
Tänger Wrench
dräneringskärlet
Mutterdragare
Harmonic balancer avdragare
spett eller platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på plant underlag och stäng av motorn. Prop öppna huven. Koppla bort den negativa batteripolen med en skiftnyckel.
2

Töm kylaren genom att lossa petcock och låta kylvätskan rinna in i ett uppsamlingskärl nedan.
3

Lossa muttern i mitten av den harmoniska balancer på vevaxeln med hjälp av en mutterdragare. Detta kommer att förhindra att vevaxeln från spinning. Nästa, använd den harmoniska Balansblock avdragare för att skjuta balancer off.
4

Demontera bultarna runt vattenpumpen, då de nedre transmissionskåpan bultar. Ta bort skruvarna på undersidan av oljetråget som leder in i transmissionskåpan.
5

Demontera transmissionskåpan, med ett spett eller platt skruvmejsel om det behövs.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128825.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.