Min Mazda 929 Motorn startar inte

Den 929 är Mazdas mitten till full storlek sedan och infördes 1973, men började inte försäljningen i USA fram till 1988. Den tillverkades med en fyra eller sex cylindrig motor och 3.0L motor. När din Mazda 929 inte startar, kan det vara frustrerande. Det finns flera orsaker till varför din Mazda kanske inte startar. Diagnostisera problemet själv kommer att hjälpa dig att avgöra om det kan fastställas hemma eller behöver hjälp av en professionell. Instruktioner
1

Lägg en gallon gas. Mazda 929 har en gas mätare på instrumentbrädan, men ibland mätaren kan vara felaktig. De 929 får 19 miles per gallon stadskörning och upp till 24 miles per gallon på motorvägen. Bränsletanken rymmer upp till 18,5 liter. Efter att ha lagt in gas, försök att starta fordonet.
2

Kontrollera vätskenivåer i din 929. Brist på vätska eller låg vätska kan orsaka att motorn överhettas och ta, vilket leder till att det inte börjar. Kontroll av vätskan kan också varna dig för eventuella läckor som sker i motorn. Oljenivå, transmissionsolja och nivåer kylvätska bör kontrolleras. I Mazda 929 ska kyl blandas med vatten i en 50/50 förhållande och läggs till "F" linje, vilket indikerar fyllnadslinjen.
3

Öppna huven på Mazda och kontrollera anslutningarna till batteriet. Anslutningar bör inte vara lös och vara fria från korrosion. Korrosion kan avlägsnas genom att hälla en kolsyrad dryck över kontakten och sedan försiktigt skrubbning med en stålborste. Dra åt anslutningarna.
4

Vrid nyckeln i tändningslåset till läge "ON". Kontrollera om instrumentpanelen tänds för att slå på. Om de inte gör det, är batteriet dräneras eller döda och omladdning eller behöver bytas. Ta bort tändstiften ur motorn och beröring tråd till en metall område. Har någon vrida om nyckeln för att starta bilen och sedan stänga av den. Om en gnista inte inträffar, är tändstiften inte att tända motorn och kommer att behöva bytas ut.
5

Vrid nyckeln för att starta bilen och lyssna efter alla ljud. En knackar ljud indikerar misslyckande längs bränsleledningen, vilket kan inkludera filter, pump, eller anslutningarna. Inga ljud kan peka på ett problem med tändningen. Ett klickande ljud är typiskt när startmotorn är trasig och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128789.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.