Hur ställer jag in en broms svarv?

Med tiden kan broms rotorer slitage och måste antingen bytas ut eller vände sig till en ny yta. Om det finns tillräckligt med material kvar på din gamla rotorer, kan du ha dem påslagna en broms svarv. Kvaliteten på turn och den resulterande ytan beroende på inställning, vilket är en viktig del i att säkerställa en smidig, jämn yta för bromsbelägg till grepp. Med lite erfarenhet, kan du ställa väl en broms svarv att dyka upp igen broms rotorer. Instruktioner
1

den nödvändiga adaptern på bersån innan du placerar rotorn. Hubbed rotorer behöver en dubbel avsmalnande adaptern, och hubless rotorer behöver en hubless adapter. Beroende på vilken typ av rotorn du är åter beläggningsarbeten, kanske du måste lägga den stora versionen på först. Konsultera manualen för de olika rotortyper.
2

Skjut rotorn på plats, lägg sedan till en centrering kon på hubless adaptrar eftersom de inte kommer att centrera sig samtidigt som bearbetas. Hubbed rotorer kommer inte att behöva en centrering kotte som nav kommer att möjliggöra för centrering utan extra bit.
3

Skjut en adapter upp mot framsidan av rotorn. Använd en spacer eller en mindre adapter för att fylla gapet mellan rotorn och arbor muttern. Detta kommer att hålla rotorn tight så det finns ingen vacklande rörelser medan det vänt och återuppstått.
4

Placera självinställande spacer för att säkerställa att rotorn stannar anpassas ordentligt och snurra sant på berså. Denna spacer förhindrar diagonal dragkraft, vilket kommer att orsaka varierande tjocklek över rotorytan orsakar prat bromskloss. Denna spacer bör alltid placeras intill bersån muttern.
5

Place och skruva i bersån mutter för att hålla alla delar tillsammans. När muttern dras åt, kommer alla delar ligger an mot varandra för korrekt bearbetning.
6

Installera en ljuddämpare band på rotorn. Detta kommer att förhindra skrammel som orsakar onödigt buller. Skjut den runt och haka fast det på plats i spåren på rotorn.
7

Rikta twin kniven genom att placera den i mitten av rotorn och vrid bromsen svarv. Vrid utanför inställningsratten tills du ser lite skrapa på ytan och backa ut med den inre ratten. Du är nu konfigurerad för att dyka upp igen rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128772.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.