Worn Out Chevy kamkedjan Symtom

Timing kedjor ansluta en motorns kolvar med insugs-och avgasventilerna. Intervallen för öppning och stängning är mycket kort - från en femtedel av en sekund vid tomgång till två hundradelar av en sekund vid 5000 rpm - så små problem kan allvarligt påverka motorns prestanda. Dessa problem uppstår när kamkedjan slits. Flera symptom uppstår när detta händer på en Cheva. Motorstart Problem

Om kamkedjan är tillräckligt sliten för att hoppa av de redskap som ansluter den till motorns kammar, kommer motorn inte att kunna starta. Detta kan diagnostiseras genom att öppna huven, ta bort fördelarlocket och igångsättning av motorn för hand. Om kammarna inte flyttar, indikerar detta att kamkedjan har gått sönder eller har glidit sina redskap.
Rough Running

En sliten kamkedjan som fortfarande är på dess redskap kan orsaka ventilerna öppna när kolvarna är på fel punkt i sin stroke. Resultatet blir att motorn går ojämnt som oförbränt bränsle trycks genom motorn. Rough-kör motorn kommer att göra en slipning eller morrande ljud på tomgång och stamma i stället för att påskynda smidigt när du trampar på gaspedalen.
Baktändning

Eftersom slitna timing kedjor kan medge oförbränt bränsle i motorn, finns det alltid en risk för baktändning som att bränsle uppvärmd och exploderar i avgassystemet. Detta ger ett högt "bang" och ett rökmoln och kan skada ditt avgassystem.
Buller från höljet
kedjor

Timing skyddas av ett hölje inuti motorrummet. En sliten kamkedjan kan göra buller inuti höljet, speciellt om det sitter tillräckligt löst på sina redskap för att skramla. Att höra detta, kommer du att behöva öppna huven med motorn igång och lyssna noga eftersom det kan vara ohörbar ovanför motorns allmänna buller medan du sitter i bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128746.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.