Battery Tender Junior Instruktioner

Battery Tender Jr är en automatisk batteriladdare och batteri underhåll enhet allt i ett. Eftersom det tar med en hastighet av endast 0,75 ampere per timme, är Batteri Tender Jr bäst används som en rännil laddare. Detta innebär att batteriet laddas långsamt under en lång tidsperiod - vanligtvis flera timmar för en typisk 12-volts bilbatteri och upp till flera dagar för en marin eller djupurladdningsbatteri. Lyckligtvis verkar en Jr Battery Tender är ganska lätt, även för dem ovana vid användning av batteriladdare. Saker du behöver
24-tums kabel batteri förlängning (för batterier som har avlägsnats från fordonet endast) katalog Ögonskydd
Arbete handskar
Visa fler instruktioner

1

Slip på en tung par arbetshandskar och någon form av ögonskydd, exempelvis skyddsglasögon eller skyddsglasögon. Batterierna innehåller syra som är i stånd att producera allvarliga ögonskador. Om batteriet är i bilen, lossa några vakter, sköldar eller kåpor som skymmer batteripolerna. På en säker plats
2

Placera batteriet Tender Jr så långt bort från batteriet så kablarna kommer att tillåta. Om batteriet fortfarande är i ett fordon, se till att alla kablar är borta från alla rörliga delar, t.ex. gångjärn eller fläktblad.
3

Fäst den positiva (röda) klämma eller ring Battery Tender Jr till batteriets pluspol. För en batteriet fortfarande i fordonet, fästa den negativa (svarta) klämma eller ring till motorblocket eller fast del av ramen. Anslut aldrig till bränsleledningar, plåt eller någon del av en förgasare. För ett batteri avlägsnas från fordonet, anslut den positiva klämman som vanligt. Sedan bifoga en 24-tums kabel batteri förlängning till den negativa polen. Du måste sedan ansluta förlängningskabeln till Battery Tender negativa klämma /ring.
4

Anslut batteriet Tender jr.s nätsladd till ett eluttag. Om det behövs, använd en sladd kvalitet förlängning. Såvida du inte använder den Tender Jr att upprätthålla ett fulladdat batteri ska den röda lampan tänds. Detta gör att du vet anslutningarna är bra och batteriet laddas.
5

Låt batteriet tid att ladda. Återigen, med en hastighet av 0,75 ampere varje timme, kommer den exakta tiden för att uppnå en full laddning kan variera. Indikatorlampor visar utvecklingen av avgiften. När den gröna lampan börjar blinka är batteriet cirka 80-procent laddad. Ett jämnt grönt ljus innebär att batteriet har avslutat en full laddning och att batteriet Tender Jr har skrivit ett batteri underhåll läge.
6

Koppla Jr Battery Tender från eluttaget när batteriet har en full laddning. Haka loss det clips /ringar från terminalerna. Om du vill behålla batteriets laddning, kan du låta batteriet Tender Jr vara ansluten till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128736.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.