Vilka är orsakerna till dålig bil Alignment?

När dina hjul är felriktade, bilens strukturell integritet och din körsäkerhet är i riskzonen. Körning på jämna vägar med en sund fjädring och bra däck är det bästa sättet att förhindra förskjutning, men även om du tar hand för att undvika faror, är förskjutning möjligt. Om bilen drar åt sidan medan du kör, är detta förmodligen beror på dålig anpassning och du bör ha dina hjul anpassas så fort som möjligt. Skador

Fysiska skador är den vanligaste orsaken till dålig hjulinställning. När bilen kolliderar med ett föremål eller en annan bil, kan dina hjul kan jarred ur position. Potthål och andra grova områden i vägen är också ansvariga för skador och konsekvenser som försämrar korrekt hjulinställning. Även om dessa effekter är mindre stränga än de som kollisioner, är de vanligare och deras effekter är kumulativa. Addera Obalanserad Däck

obalanserade däck också kan påverka din inriktning. Skakningar och vibrationer beroende på obalanserade däck stammar stötdämpare, leder och uttag inom din fjädring och upphängning skador kan leda till ytterligare anpassning frågor. Som din anpassning försämras, bär däckets slitbana ytterligare och förvärrar problemet.
Wear på andra delar

När din överföring komponenter är slitna eller skadade, däcken får erfarenhet dra åt ena eller andra sidan. Om detta händer kan din bil drar åt sidan vid körning i högre hastigheter, ungefär som det skulle om hjulen själva var ur läge. Vid höga hastigheter, såsom de upplevt under landsvägskörning, kan belastningen på dina hjul orsaka hjulen att dra ur läge.
Förskjutning på grund av normal körning

Många bilar är konstruerade för att ha ett visst spelrum i sin styrning och fjädringssystem. De gummibussningar i kontrollgrupperna kommer att ge något under normal acceleration, inbromsning, svängning och bibehålla hastigheten. Även under ideala körförhållanden, kan detta leda till att hjulinställningen ändras. Lederna och uttag i suspensionen är också utformad så att vissa spel, och detta kan ändras hjulinställning också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128693.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.