Smog Inspektion Certifiering

Smog certifieringen är en term som används i Kalifornien som innebär ett fordon passerade en inspektion för att se sina utsläpp är tillräckligt låg för att inte lägga väsentligt till luftföroreningar . Delstaten Kalifornien kräver provning av fordon byggda efter 1975 vartannat år . Betydelse

Fordon släppa ut luftföroreningar . När fordonen testas vid bestämda tidpunkter , håller luften på de platser där smog certifiering krävs renare . Kalifornien licensierar fordonsindustrin bensinstationer eller bilverkstäder att utföra de tester och inspektera fordonen .
Överväganden

statliga tester för kolmonoxid , kolväten och kväveoxid . Inspektörerna kontrollerar avgasröret , tanklocket och katalysator för att se till att utrustningen är intakt . Områden som är benägna att höga halter av luftföroreningar på grund av sin topografi har högre normer för utsläpp än områden med lägre halter av föroreningar . Staten kräver smog kontroller varje gång ett fordon byter ägare , även om nya fordon levereras till Kalifornien är undantagna från detta krav .
Fördelar

Staten har minskat dess luftföroreningar belastningen avsevärt genom att licensiera endast bilar som brinner rent . Sedan 1966 , då Kalifornien antagit de utsläppskrav som testar , har luften i sina storstadsområden förbättrats avsevärt . Enligt en artikel i LA Times , som av 2008 , fordon i Kalifornien ut 1 procent av luftföroreningar som de gjorde 1960 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128688.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.