Placeringen av hastighetsmätargivaren på en 1999 Pontiac Montana

Att veta hur man hittar olika komponenterna i ditt fordon är viktigt i rätt vård. Fordonets hastighet sensorn är en liten elektrisk apparat som läser rotationshastighet kraftöverföringsaxlarna. Det är oftast placerad mycket nära transmissionen för att säkerställa en korrekt avläsning. En defekt fordonshastighetssensor kan orsaka flera problem med din bil, till exempel otillåten farthållare drift, felaktig hastighetsmätare avläsning och problem med din konverterare kopplingslåsning. Lyckligtvis, lokalisera och ersätta fordonets hastighetssensor på en 1999 Pontiac Montana är ganska enkel. Saker du behöver
Skruvmejsel
skiftnyckel glasögon
Säkerhet
Handskar
Visa fler instruktioner
1

Park din Pontiac Montana på en säker plats på jämnt underlag. Aktivera parkeringsbromsen för att hindra fordonet från att rulla. Öppna huven och koppla bort de negativa och positiva kablar från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Ta ut batteriet ur sin bostad och ställ den åt sidan.
2

Leta luftfilterhuset enhet på passagerarsidan av motorn. Koppla ur luftfiltret slang från husenheten genom att bryta av klämmorna som håller fast slangen på plats. Använd en skruvmejsel för att lossa och ta bort skruvarna som håller fast luftfiltret bostaden till fordonets ram. Dra bostad uppåt för att ta bort den. Ställ den åt sidan.
3

Leta överföringen precis nedanför där luftfiltret bostad var monterad. Inspektera den övre delen av transmissionen för fordonet hastighetssensorn. Identifiera hastighetssensorn som en svart, L-formad elektrisk anordning monterad nära transmissionen rotorn. Detta är fordonets hastighetssensor för 1999 Pontiac Montana.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128666.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.