12V batteri Specifikationer

Nästan alla bil, motorcykel och traktor batterier är 12-volts blybatterier. Dessa batterier kan ge hundratals ampere av elektrisk ström under en kort tidsperiod. Det är därför dessa batterier används ofta i bil applications.Not alla 12-volts blybatterier är utbytbara, dock. Det är viktigt att tänka på bilens elektriska krav innan du försöker installera ett 12-volts batteri. Batterispänning

Även om de flesta bil, motorcykel och traktor batterier säljs som "12-volts" batterier, är den nominella spänningen i ett fulladdat batteri närmare 12,6 volt. Den elektrokemiska reaktionen mellan blyplattorna och batteriets elektrolyt är vad som ger den spänningsskillnaden mellan de positiva och negativa terminaler på ett batteri. Över tiden kommer blyplattorna i batteriet blir täckt med bly sulfatkristaller. Dessa kristaller hämmar den elektrokemiska reaktionen mellan blyplattorna och elektrolyten, vilket orsakar en minskning av batterispänning.
Strömstyrka

strömstyrka för varje batteri är klassade som använder två mått: ". kalla ampere startkapacitet" "startkapacitet förstärkare" och Veva ampere är ett mått på hur mycket elektrisk ström (mätt i ampere) ett batteri kan ge under 30 sekunder vid 32 grader Fahrenheit. Kallstart är ett mått på hur mycket elektrisk ström ett batteri kan ge under 30 sekunder vid 0 grader Fahrenheit. Eftersom de elektrokemiska processer som producerar elektrisk energi i ett batteri påverkas av kyla, kommer ett batteri producerar alltid mer startkapacitet ampere än vid kallstart.
Reservkapacitet

Om generatorn (eller generator i vissa äldre fordon) misslyckas, är batteriet den enda källan för elektrisk kraft för det fordonet. Batterierna är konstruerade för att fungera i flera minuter i händelse av ett elektriskt fel.

Batteriets "reservkapacitet" är ett mått på hur lång tid, i minuter, kan ett batteri leverera 25 ampere av elektrisk ström under en laddning systemfel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128631.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.