Hur man avgör Vridmoment specifikation

Motor bultar måste dras åt eller skruvas ner till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens riktlinjer för att säkerställa motorns stabilitet. Men inte alla tillverkare förse konsumenterna med vridmoment specifikationer, särskilt för eftermarknaden tillägg. Mätning vridmoment för bultar och muttrar är avgörande för livslängden på din motor. När du har beräknat vridmoment, använd en momentnyckel för att dra åt bultarna. Saker du behöver
Kalkylator Review Fasteners ruler eller andra mätinstrument Genomföra
Torque Wrench
Visa fler instruktioner
Bestämma Preload
1

Börja med formeln T = K x U x D x P, där T är vridmomentet, är K en standard som representerar 1,33, är U friktionskoefficienten, D är diametern av fästelement, och P är nödvändig förspänning.
Sida 2

Hitta diameter din fästanordning. För att skapa beräkningar, kommer vi att säga att din diametern är 0,5 inches.
3

Hitta din friktionskoefficient. Detta värde kan variera, men du skulle vara säkra att använda cirka 0,2 för torra, eller icke-lubed fästelement och ca 0,09 för våta eller lubed fästelement.
4

Bestäm den ultimata styrkan i din fästanordning genom att rådfråga din lokala järnaffär. Som grundregel bör förspänning, det värde som vi behöver, vara ungefär två tredjedelar, eller 67 procent av fästanordningen sträckgräns.

För att skapa beräkningar, kommer vi att använda en klass 8 fästelement med en sträckgräns av 130 ksi, eller £ 130.000 per kvadrat-tum. Tråden område i denna bult är hälften av en tum, vilket ger den en storlek av 0,1599 square inches. Den fullständiga sträckgräns är £ 130.000 per kvadrat inches multiplicerat med 0,1599 kvadrat inches, som uppgår till £ 20.787 Nu tar cirka 67 procent av det, och dess sträckgräns, eller förspänning, är £ 13.927

Beräkna Torque
5

Fyll dina värden i ekvationen T = K x U x D x P.
6

Lös ekvationen T = 1,33 gånger 0,20 gånger 0.50 inches gånger £ 13.927 Totalt är 1,852 inches lbs.RE
7

Minska värdet i ft-lb. Du kan göra detta genom att dividera din värdet med 12, antalet inches i en fot. Det resulterande värdet är 154 ft-lb., Vilket är det vridmoment som krävs för att dra åt fästanordningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128611.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.