Hur man identifierar en Rotary Engine

Roterande motorer är en typ av förbränningsmotor. Rotary mönster ursprungligen hittades i flygplan och motorcyklar i början av 1900. Idag är termen rotationsmotorn hänvisar till motorn uppfanns av tysk ingenjör Felix Wankel (även känd som Wankel-motor). En roterande motor gör samma uppgifter som en kolvmotor: intag, kompression, förbränning och avgaser. Men medan dessa fyra arbetstillfällen omväxlande förekommer i samma volym av utrymme i en kolvmotor, har en roterande motor dedikerad delar för varje jobb. Kolven rör sig konstant från en del till nästa i en roterande rörelse. Instruktioner
1

Notera formen på motorhuset. Roterande motorer har ovala bostäder, som kan eller inte kan ha stift som sticker ut runt ramen. Den bostad omsluter rotorn (roterande delen).
2

Identifiera motorns rotor. I roterande motorer, är denna del formad som liknar en triangel, men med tre konvexa sidor. Medan motorn är i drift kommer den konvexa triangeln roterar i en cirkulär rörelse runt den excentriska axeln sticker ut i mitten. Axeln fungerar som pivot punkten, vilket gör att rotorn att rotera i en omloppsbana sätt.
3

Trace rotationsbanan och undersöka hur det uppnår fyrtakts. Motorn åtgärder som inträffar i arbetsutrymmet mellan utsidan av rotorn och insidan av huset. Som den kretsar, varje sida av rotorn rör sig mot och bort från husets vägg, som komprimerar och expanderar i förbränningskammaren på ett liknande sätt till de fram-och återgående slag av en kolvmotor.
4

Jämför motor design till andra vanliga typer av motorer. Den roterande design är mycket unikt genom att det är mycket mer cirkulär än de flesta motorer. Till exempel i radmotorer är en vanlig typ av fordonets motor med alla kolvarna uppradade i en lika avstånd rad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128569.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.