Hur du justerar en Headlight Skruv

Strålkastare kan bli dåligt på grund av grov körning, Benders fender eller grundläggande tidens tand. Hålla dem pekade i rätt riktning kan vara skillnaden mellan säker körning och en kostsam olycka. Varje strålkastare styrs längs den vertikala och horisontella axeln med en ställskruv sitter på toppen och sidan av varje strålkastare. Innan du justerar dessa skruvar, är det dock viktigt att göra vissa mätningar och bestämma exakt var du vill att lamporna peka. Saker du behöver
Chalk
Måttband
Skruvmejsel
Partner
Visa fler instruktioner
1

Fyll bilen med en vikt som bäst representerar normala körförhållanden. Låt någon sitta i förarsätet och lägga vikt på andra områden som vanligtvis används, såsom stammen eller passagerarsätet. Vikten kommer att påverka riktningen av strålkastarljuset. Framför en stor vägg eller garageport
2

Park 1 fot. Ge cirka 30 meter av utrymme att backa upp efter de inledande mätningar.
3

mäta höjden på varje strålkastarens mittpunkt från grunden. Överför denna mätning på väggen och rita ett kors med 6-tums armar, med mittpunkten matchar mitten av varje lins.
4

Tillbaka auto upp ca 25 till 30 meter och slå på strålkastare. Båda strålkastare strålar skulle falla 2 inches under den horisontella armen av företrädaren korsform kritmärket. Förarsidan balken bör också slå 2 inches till höger om den vertikala armen så att det inte blir blinda mötande trafik. Passageraren ljuset kan slå den vertikala armen direkt.
5

Öppna huven och leta upp och på sidan justerskruvar. Den översta, eller vertikala styrskruv, kommer att vara i centrum, nära den punkt där ljusenheten möter näsan av auto. Sidan, eller horisontell kontroll, kommer att vara på insidan kanten. Använd en vanlig skruvmejsel för att justera dessa skruvar tills ljuset träffar den önskade varumärket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128570.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.