Hur man reparerar en repa på en Bensin Tank

När färgen blir kliad på din motorcykelns bensintank, kan det leda till att cykeln för att se gamla och försummade. Lämnar skrapat färgen kan leda till andra problem också, bland annat rost. Om repor är ljus, kan du reparera dem lätt med bara några material. Om gasen tanken har en djup repa, då den kommer att behöva målas om eller bytas ut. Det finns två olika metoder du kan använda för att reparera repor i gastankar. Saker du behöver
Vatten
Sponge
mjuk trasa
Finskuren slipande polish
Swirl Remover Review Bowl
Flytande tvättmedel eller bil tvål
2000 - till 3000 -slippapper
Gummi slipblock
Paint penna eller liten flaska matchande färg
Klarlack
Finishing förening
Visa fler instruktioner
Buff Scratch Borta

1

Tvätta utsidan av bensintanken. Ta försiktigt bort smuts, damm och annat skräp med varmt tvålvatten och en mjuk svamp. Torka området noggrant med en mjuk trasa.
2

Applicera lite finskuren slipande polish på en mjuk trasa. Börja polera hela bensintanken. Flytta tyget i en cirkulär rörelse och lägga mer polish som behövs. När ditt trasa börjar se smutsig, byt till en ren.
3

Låt polish torka enligt tillverkarens anvisningar, eftersom varje märke av polish är annorlunda.
4

Buff den polska bort med en ren och mjuk trasa när den rekommenderade tiden har gått.
5

Applicera en virvel remover med en mjuk handduk. Gnid in på bensintanken i en cirkelrörelse, sedan upp och ner, sida till sida och tillbaka till en cirkelrörelse. Följ tillverkarens anvisningar för korrekt tid att lämna remover på.
6

Buff med en ren, mjuk trasa. Upprepa steg 5 om det behövs.
Wet-Dry Sand Scratch
7

Rengör bensintanken enligt anvisningarna i det första avsnittet.
8 < p> Blanda tre droppar av flytande tvättmedel i en skål med kallt vatten. Blöt en bit av 2000 - till 3000-grit sandpapper som du har fäst en gummi slipkloss i skålen. Låt sandpapper i vattnet i tre minuter.
9

Ta sandpapper och lätt sand det repad yta i korta drag. Gör inte sand för mycket eller du kommer att gå igenom toppen klarlack. Om detta händer, kommer du att behöva mer omfattande reparationer.
10

Hitta färgen på bensintanken och köpa antingen en färg penna eller en liten flaska av färg med en liten borste. Applicera ett tunt lager av färg, efter tillverkarens anvisningar för torktid. Du kan lägga till ett andra lager om det behövs. Låt det torka i upp till 24 timmar.
11

lackering på ett tunt skikt av klar täckfärg. Detta måste gälla i endast en riktning eller du kommer inte att skapa en jämn, professionell finish. Låt det torka i 24 timmar.
12

Sand området igen som du gjorde i steg 2 och 3. Torka av med en mjuk trasa, en haze kommer att utveckla
13

Buff området med efterbehandling förening appliceras på en ren trasa Addera
.. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128566.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.