Så här kopplar Transmission Cooler linjer på en 1995 Chevy K1500

Den 1995 Chevy K1500 är en pickup med två överföring svalare linjer. Dessa rader är slangar som går från transmissionen till kylaren för att kyla ned transmissionsolja som det körs genom överföring cykeln. Det håller motorn från överhettning genom att tillåta fluiden att starta cykeln om igen kall från början. Koppla svalare linjerna måste göras vid byte av linjer eller arbetar på kylaren. Ett speciellt verktyg som kallas en flare skiftnyckel krävs för att koppla dessa linjer. Saker du behöver
Jack står
1/2 tums hylsnyckel
Collection pan
Flare skiftnyckel
Funnel
4 liter transmissionsolja
Visa mer instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och lyfta upp den på pallbockar för att nå undersidan av motorn lättare. Engagera nödbromsen så att den inte rullar från läktaren medan du är under. Skjut under bilen och leta reda på pannan överföring avloppet. Detta är ett stort, metall tank omgiven av åtta bultar. Placera samling pan under sändningen tråget.
2

Ta avloppet bulten i mitten av tråget med 1/2 tums hylsnyckel. Låt vätskan rinna ut helt. Generellt tar detta 10 till 15 minuter. Byt avloppet bulten.
3

Lokalisera transmissionsledningar kylvätska (breda, vinyl slangar) som går från sidan av transmissionen till botten av radiatorn. Ta bort muttrarna som ansluter slangarna till både sändning och kylaren med flare skiftnyckel. Vrid muttern tills den är helt lossnar och dra sedan linjen ur dess anslutande yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128526.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.