Hur du vet när ventilen Guider är slitna

Ventilstyrningar är en integrerad del av korrekt drift av motorer. Skenorna hjälper till att reglera luftintaget och kompression genom att hålla ventilerna på plats när motorn fungerar. Guider kyla också ner ventilerna, med guiden absorberar ungefär en fjärdedel av den genererade värmen. Genom att ständigt tillmötesgående ventilspindlarna som de stack in och ut med stor friktion, guiderna är känsliga för så småningom bära ut. Detta kan orsaka för uppsjö av problem. Det finns flera sätt att avgöra om bilens ventilstyrningar är slitna. Saker du behöver
Bruksanvisning
spår som
Visa fler instruktioner
1

Iaktta din bil när du accelererar och bromsar. Om du ser en bölja av rök från avgasröret - speciellt någon blå rök som orsakas av förbränning av olja - det är ett tecken på att ventilstyrningarna är slitna
2

tid hur länge. det tar bilen för att konsumera en ny liter motorolja. Slitna ventilstyrningar orsaka en mycket snabbare takt oljeförbrukning.
3

Öppna huven och leta reda på ventilstyrningar, med hjälp av instruktionsboken för vägledning.
4

Flytta ventilen in i guiden, och försöker vicka den från sida till sida. Varje rörelse i guiden anger att ventilstyrningen har korroderat.
5

Mät insidan omkrets ventilstyrningen, och den yttre omkretsen av ventilen med en mätare set. Jämför uppgifterna med de optimala mått som anges i instruktionsboken att testa om styrningarna är slitna.
6

Lokalisera tändstiften baserat på information i bruksanvisningen, och kolla efter tecken på grå eller brun skräp. Om askan visas på endast en sida av tändstiftet, kan det vara ett tecken på slitna ventilstyrningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128516.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.