Hur vill kolla Transmission Fluid i en SLK230

Mercedes Benz SLK 230 är en kompakt roadster tillverkats sedan 1997. Kontroll dess transmissionsolja kan vara en utmaning eftersom motorn inte har en mätsticka. I SLK: s överföring är utformad för att vara underhållsfritt, så vätskenivån inte behöver kontrolleras så länge det inte finns några läckor och transmissionsolja och filter byts vid rekommenderade intervall. Om du misstänker att transmissionsolja är låg, behöver du en överföring verktyg oljestickan verkstad kontrollera vätskenivån. Saker du behöver
Mercedes Benz överföring oljestickan verkstad verktyg
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och låta motorn värmas upp. Den transmissionsolja ska vara 176 grader F för en korrekt behandling.
2

Parkera bilen på en nivå tjänst. Öppna huven och leta reda på svarta hatten transmissionsolja på baksidan av motorn. Ta den röda fliken plast låsning på transmissionsolja mössa, därefter kepsen. Låsfliken kommer att bryta och behöver bytas ut.
3

Sätt överföring verktyget dipstick verkstad till transmissionsläge påfyllningshalsen rör. Upp till 8 inches från workshopen verktyget kan sticka ut ur transmissionen röret. Sluta sätta när verkstaden verktyget kommer att gå längre.
4

Ta verkstaden verktyget och läsa i slutet som du skulle en mätsticka. Linjer på ändarna av verktyget indikerar hög och låg nivå transmissionsolja.
5

tillbaka locket transmissionsolja. Installera en ny låsflikens att fästa locket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128511.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.