Hur man bibehåller en Chevy Camaro

Chevrolet Camaro är en populär muskel bil med en lojal grupp av entusiaster som tycker att återställa, ombyggnad och pyssla dem. De som har turen att äga en sådan snygg bil är särskilt oroade över att hitta det bästa sättet att ta hand om och underhålla sina fordon, för att förlänga dess livslängd och utseende. Även om det finns många grundläggande tips för underhåll av fordon som gäller för Camaro ägare, finns det några specifika som hjälper till att maximera prestanda på bilen. Instruktioner
1

ändra dina Camaro s oljefilter och olja varje 3000 miles. Om du har en nyare modell av Camaro --- de som har datoriserade sensorer --- det är bäst att ha detta gjort på en certifierad Chevrolet återförsäljare eller mekaniker. Om du har en äldre modell, är det inga problem att byta olja själv hemma.
2

Gör ett besök på din Camaro återförsäljare eller mekaniker för rutinkontroller. Din bil bör inte gå mer än 50.000 miles utan att inspekteras och rörde upp om det behövs. Gör en förfrågan för mekanikern att granska fordonets pluggar, slangar, bälten och luftfilter och byt ut dem om det behövs.
3

Tvätta Camaro ofta --- företrädesvis ungefär en gång i månaden eller mer. Se alla lera, smuts eller andra oönskade partiklar helt spolas bort. Torkad lera kvar sitter på fordonets färg kan orsaka att färgen repa när smutsen senare gnuggas bort. Ta inga chanser. Håll din Camaro ren och täckt när den inte används för att förhindra ytterligare smutspartiklar.
4

Undvik att tvätta din Camaro i varmt solljus. Värmen gör vattendroppar att torka på bilen och resulterar i fula vattenfläckar tills nästa tvätt. Använd en tagel borste, svamp eller bomullsduk för att torka av bilen.
5

inte slå igen din dörr. Smäller ner din huva, leder bål eller sidodörrar småningom till panel prägling, där metallen kring dörrar och luckor blir indragen från kraft racketen. Undvik detta problem genom att stänga alla luckor försiktigt och med så lite kraft som möjligt.
6

Kör din Camaro i minst en timme varje vecka. Sportbilar som Camaros är som människor i att de behöver regelbunden "motion" att fungera på topp och behålla hälsan. Att köra bilen i minst en timme i veckan säkerställer motor och transmission vätskor cirkulerar och funktionell. Att gå över gupp i vägen eller andra sådana snabba manövrar håller fjädring friska genom att torka korrosion av chocken axlarna absorbatorn kolv.
7

Ändra dina däck regelbundet. Snabba muskelbilar som Camaros drivs ofta hårt så ägarna kan finna sina däck går nedsuttna lätt och kräver ofta förändras. Se till att dina slitbanor aldrig komma under 2/32 inches i djupet. Tänk på att kompakta, mjuka street däck ger en Camaro extra dragkraft och förbättra sin hantering, bromsning och övergripande köregenskaper på väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128491.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.