Rekommenderade tjänster för Toyotas

Toyota rekommenderar särskilda tjänster för sina fordon, oftast grundar sig på hur många miles har drivits och fordonets ålder. I vissa fall kommer dessa tjänster att behöva upprepas en gång en ny milstolpe har nåtts. Naturligtvis gäller det genomsnittliga serviceschema för oljebyte var 3000 miles fortfarande, men det finns några andra tjänster du behöver för att ha gjort på din Toyota fordon regelbundet. För att göra det enklare, kan du dela upp de rekommenderade tjänster i tre klassificeringar. Type One Tjänster

Dessa är de vanliga tjänster som de flesta av oss har gjort på vår bil var 3.000 till 5.000 miles. Det kommer att bidra till att upprätthålla din Toyota fordon korrekt om du ser till att du inte går för långt över denna körsträcka märke. I händelse av att du inte kör bilen ofta, bör du fortfarande har dessa tjänster görs två gånger om året för att se till att du är ordentligt underhålla fordonet.

Type One tjänster innebär oljebyte och oljan filter, kontroll av vätskenivåer på fordonet inklusive överföring, servostyrning och frostskyddsmedel nivåer, slang och bälte inspektion och övervakning av däcktryck.

Tänk på att fordon som underhålls och har en inspelad serviceschema som dokumenteras typiskt sälja till ett högre värde.


Typ två tjänster Dessa tjänster rekommenderas förutom typ ett tjänsterna, och bör uppfyllas var 6.000 till 9.000 miles . Denna servicenivå kräver allt av typen ett-tjänster, plus däck rotation, bromsundersökning, tune-up, hjul kontroller justering, och en fullständig glidmedel av motorn och utsatta delar.

Bilägare bör budgetera för typ Två tjänster, särskilt om de kör sin bil på en regelbunden basis och sätta en hel del miles på det mellan tjänster.
Typ tre tjänster

typ tre tjänster omfattar typ ett och typ två tjänster, plus tändstift byte, bränsle och luftfilter byte, och en fullständig besiktning. Detta bör göras var 30.000 miles. När utnyttjade

, kommer detta helspektrala tjänsten se till att fordonet är igång ordentligt och säkert och kan förlänga livslängden på ditt fordon. Tänk på att vissa Toyota garantier kan kräva att du slutföra dessa tjänster vid rekommenderade intervall för att hålla bilen under garanti.
P Om du har några frågor om din önskade tjänsten schema, kontakta din lokala Toyota återförsäljare eller hänvisa till din instruktionsbok och garanti dokument.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128459.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.