Hur du vet när ett auto batteriet är fulladdat

En 12-volts bilbatteri måste hålla en full laddning inte bara att starta bilen, men också att se till att batteriet räcker så länge som möjligt. Ett batteri som är kvar att dränera eller förbli urladdas under långa perioder kommer oundvikligen att leda till problem såsom sulfatering eller korrosion. Detta, i sin tur, kommer att förkorta batteriets livslängd. Om du märker att batteriet inte kan acceptera eller upprätthålla en full laddning, är detta ett tecken på att du kommer att behöva köpa ett nytt batteri i en nära framtid. Saker du behöver
digitalvoltmeter
Skyddshandskar och glasögon
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din bil eller lastbil för att göra vissa alla elektriska tillbehör och switchar har inaktiverats eller avstängd. Släpp sedan spärren på bilens huv.
2

bort någon metall smycken du kan bära. Sätt på dig ett par kraftiga handskar och några skyddsglasögon eller glasögon.
3

komma åt batteriet genom att ta bort alla sköldar och /eller skyddsanordningar som döljer batteripolerna.

4

Undersök din digitala voltmeter. Om den är utrustad med en utbytbar spänning switch, se till att den är inställd på 12 volt. Du kommer också att se en röd, positiv klämma och en svart, negativ klipp. Du måste bifoga dessa klipp till motsvarande uttag på batteriet. Anslut den positiva klämman först, följt av det negativa.
5

Följ spänningen avläsning på mätaren. Detta indikerar att laddningen av batteriet. Ska du se en avläsning av minst 12,6 volt, då batteriet är fulladdat. Valfritt antal lägre än 12,6, dock indikerar ett batteri som inte håller en full laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128396.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.