Hur man installerar en WRX Rear Sway Bar

En krängningshämmare är en styv längd av metall bult till upphängning på vardera sidan av den främre eller bakre delen av en bil. Den krängningshämmare fungerar som en hävarm när fordonet körs runt ett hörn och tvingar sidan av bilen på insidan av svängen mot marken, förbättrar greppet och hantering. Demontera och montera en bakre krängningshämmare på en Subaru WRX kan göras av en amatör med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
platt skruvmejsel
Ordet jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft baksidan av bilen med domkraft och stödja den på pallbockar. Det är inte nödvändigt att ta bort hjulen för att installera en ny bar. Eventuellt kan du spraya den gamla hårdvaran vingla bar med penetrerande vätska för att göra det lättare att ta bort maskinvara.
2

Koppla ändlänken från krängningshämmaren genom att ta bort 14 mm mutter som håller slutet länka till krängningshämmaren med en skiftnyckel. Koppla bort ändlänkarna på båda sidor om krängningshämmaren.
3

Ta bort muttern och bulten som fäster krängningshämmaren på fästet på båda sidor av baren. Ta bort den gamla krängningshämmare genom att manövrera ut den ur suspensionen.
4

Ta beståndet fästen om du installerar en ny krängningshämmare som har nya fästen. Om du installerar om beståndet baren, behöver du inte ta bort fästen. Använd en skiftnyckel för att ta bort muttrarna som håller fästena på plats.
5

Ta bort den stora svarta lådan på passagerarsidan som hindrar tillträde till krängningshämmaren konsolen genom att ta bort skruvarna som håller rutan i plats med en öppen nyckel.
6

Montera nya fästen som följde med krängningshämmare om du installerar en eftermarknad bar. Dessa är bultade på plats i omvänd ordning som de gamla avlägsnades. Sätt tillbaka den svarta lådan som flyttades för att ge tillgång till de fästen.
7

Installera de nya bussningarna på baren om du installerar en ny krängningshämmare. Manövrera den krängningshämmare på plats och över avgassystemet. Dra åt hårdvaran på fästena så stången hålls på plats.
8

Twist baren så att du kan fästa ändlänkarna tillbaka på krängningshämmare ändarna. Kontrollera igen all krängningshämmare hårdvara för att se till att allt är ordentligt åtdragna. Sänk bilen tillbaka till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128395.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.