Hur fixar bromsledningen på en bil

Skadade eller läckande bromsledningar orsaka problem för många förare, särskilt de som bor i närheten av kustområden. Gatorna är vanligen täckta med salter, med korrosiva egenskaper som sakta äter bort på olika delar av bilens underrede, inklusive dina bromsledningar. För att motverka denna effekt vissa människor bespruta sin underrede med färskt vatten varje dag. Om du upptäcker en läcka, kan du ta bilen till en auktoriserad bilverkstad eller byta bromsledningen hemma, även om det tar lite mekaniskt kunnande. Saker du behöver
tidningen
Jack står
Bil jack
Hack såg
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera läckan genom att skjuta någon tidning under din bil, i synnerhet under de platser där du misstänker att läckan kommer ifrån. Kontrollera om olja späck på tidningen. De kommer att ange var läckan är.
2

Hissa bilen upp på pallbockar använder en domkraft. Titta i din instruktionsbok för att hitta bilens lyftpunkter, där du kan säkert placera din jack. Handboken kommer också påpeka bilens säkra stödbenet poäng. Se till att din bil vilar säkert på pallbockar innan du börjar arbeta under din bil. Ta bort alla fyra däcken för att göra det lättare att komma till bromsledningar samt huvudcylindern.
3

Ta bort den skadade eller läckande bromsslang genom att lossa dess anslutningar till huvudcylindern och bromsok med en skiftnyckel. Placera en långpanna under bromsok och huvudcylindern för att fånga läckande bromsvätska. Ta ett prov av linjen med dig när du köper någon ersättare linje stål bromsar från en Biltema för att se till att du får de rätta måtten.
4

Fäst linjen ersätter bromsen genom att dra dess anslutningar till huvudcylindern och bromsok, först för hand och sedan med din nyckel.
5

Bleed bilens bromsvätska genom att först ta bort bromsvätska från huvudcylindern med en kalkon Baster, och sedan använda en trasa att sop upp resten av fluiden. Gå sedan till den högra bakre bromsen och ta gummilocket från luftningsskruven, sedan placera den ena änden av en klar plast slangen på skruvens bröstvårtan, med den andra änden går in i en engångsflaska. Har din partner pump och håller bromsarna ned, eftersom du lossa skruven med hjälp av en skiftnyckel. Efter en sekund, dra åt skruven och instruera din partner att släppa pedalen. Fortsätt att göra detta tills du inte ser några fler luftbubblor i bromsvätskan går in i flaskan. Upprepa dessa steg på den andra bromsar, går från höger bak till vänster bak till höger fram till vänster.
6

Refill huvudcylindern med bromsvätska, och sedan sänka bilen från domkraften. Då har din partner starta bilen och testa bromsarna. Eftersom han pumpar bromsarna han bör märka en fasthet när man trycker ner pedalen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128329.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.