Hur att förhindra rost i Bränsletankar

Rust oftast ackumuleras i en bränsletank, efter att du har låtit tanken sitta tom eller halvfullt under en tid. Många bil, motorcykel och gräsklippare gastankar blir rostig under vintermånaderna, när de sitta sysslolös i veckor eller månader i taget. Som rost i bränsletanken kan arbeta sig in i motorn och allvarligt skada din bil, är det bäst att undvika rost innan det blir ett problem. Instruktioner
1

Kontrollera tanken för hål och läckor. Din första försvarslinje är en väl tillsluten bränsletank.
2

Fyll din tank till toppen, innan fordonet används, särskilt om du bor i kallt klimat eller i närheten av en stor mängd vatten. Höga salthalter i luften kan orsaka rost om en bränsletank är inte fullständig.
3

Lägg bränsle efter att du har använt bilen. Detta kommer att avsevärt minska risken för att ackumulera rost i bränsletanken. Toppade utanför tanken varannan dag är lättare än att ta bort rost efter att det har byggts upp i din tank.
4

Fyll tanken för att förhindra fukt uppbyggd längs sidorna av tanken, om du planerar att lagra ditt fordon för mer än ett par dagar (se Ref 2, nummer 1).
5

Placera ett bränsle stabilisator i tanken innan du fyller den, om du planerar att förvara din bil under en längre tid. När du lägger till ett bränsle stabilisator till en bil, måste du köra bilen i tio eller tjugo minuter innan parkera bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128279.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.