Hur man läser en SAE skjutmått

The Society of Automotive Engineers (SAE) standardiserar mätningarna för handverktyg. Ett mätverktyg som används av SAE ingenjörer är skjutmått. Skjutmått använder en glidande backen för att mäta yttre eller inre mått. SAE skjutmått använder standardiserade amerikanska måttenheter som fötter och bromsok inches.Vernier består av fyra huvudkomponenter. Den huvudsakliga skalan är den orörliga måttskala. Den nonieskala skjutas upp och ner huvudskalan för justerbar mätning. Skruvklämman håller nonieskala på plats när åtdragna för att förhindra mätningar glider. Den käkar lås föremålet som skall mätas. En käke är fast på det större skala och de andra bilderna med nonieskala. Saker du behöver
SAE skjutmått
Visa fler instruktioner
1

Placera föremålet som ska mätas inuti käftar skjutmått. Vissa skjutmått har en andra uppsättning av käftar på den motsatta sidan för mätning av invändiga ytor.
2

Skruva skruven klämma och flytta nonieskala tills den är jäms med objektet. Vrid skruven klämman för att låsa nonieskala på plats.
3

Hitta nollmarkeringen på nonieskala. Märket på den huvudsakliga skalan direkt till vänster om nonie nollmärket betecknar den första delen av mätningen. Till exempel, om vernier nollmärket faller in mellan 1/8 tum och 1/4 tum, skulle det första värdet tas vara 1/8 tum.
4

Lokalisera raden på nonieskala att bästa ställer upp med en linje på stora skalan. Linjerna får inte helt stämmer upp, så leta efter de två närmaste raderna. Bestäm resterande mått baserat på omfattningen av Vernier. Till exempel, om nonieskala mäts i steg om 1/32 tum och det tredje märket är den bästa matchningen linjen, skulle den extra mätningen vara 3/32 tum.
5

Lägg de två mätningarna tillsammans för att hitta den totala mätningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128265.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.