Scissor Jack Specifikationer

Begreppet "sax domkraft" beskriver en mängd olika verktyg som alla följer samma princip: att använda korsade balkar lyfta något. De gör detta genom att verka på det objekt de lyfter i en diagonal sätt, hissen på höger sida lyfter objektet från dess vänstra sida och vice versa. Detta tillåter användaren att lagra uttaget när det inte används (med diagonala balkar platta) och expandera det när det behövs. Symmetrisk

större Specifikation av saxliftar är att de alla är symmetriska. För att fungera måste avståndet från den belastade punkten till krysspunkt vara detsamma som avståndet från korsningspunkten till marken. Detta säkerställer att vikten fördelas jämnt över de saxlift balkar.
Ström

Eftersom saxliftar har ett så brett utbud av användning, de har också ett brett utbud av kraftkällor. Saxliftar för att lyfta bilar kan drivas elektriskt, ibland från bilens cigarettändaruttag. På andra änden av skalan, är industriella saxliftar att människor står på ofta drivs med diesel, även elektriska alternativ existerar.
Single vs Multiple

Saxliftar princip delas in i två kategorier: enkel saxliftar och flera saxliftar. En enda saxlift har bara två tvärbalkar och ett "x". Detta innebär att det bara kan gå så hög eftersom längden av tvärbjälkar begränsar höjden av hissen, och göra dem alltför lång tid skulle göra den både instabil och otymplig.

Å andra sidan, flertal hissar har balkar passerar varandra, och sedan fästa till fler balkar som går i motsatt riktning. Detta gör att saxlift att stiga högre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128247.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.