Så här kontrollerar Standard Transmission Oil på en Volkswagen Cabrio

Processen att kontrollera vätskenivåer för en Volkswagen Cabrio standard (även kallad manuell) växellåda är annorlunda från den automatiska versionen av bilen. Automatiska växellådor använder en mätsticka för att mäta vätskenivåer, medan manuell växellåda kontrollerna är mer av en uppskattning. Experter råder oerfarna ägare att söka en mekaniker för denna uppgift. De som är säkra på sin förmåga att kontrollera och lägga vätska bör vara noga med att inte överfylla sändningen. Saker du behöver
Wrench
Fyll röret
Manuell transmissionsolja
Bil jack
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under din Volkswagen underrede. Jack bilen upp och sätta pallbockar på plats så att du kan arbeta under bilen.
2

Placera dig själv under din bil. Med en skiftnyckel, lossa växellådans pluggen. Du hittar pluggen under Cabrio, nära förarsidan av bilen i ungefär samma ställe som växelspaken. Det är en cirkulär skiva-liknande keps som kan skruvas.

Lossa pluggen och sätt ett finger i öppningen för att känna efter transmissionsolja. Om du känner dig flytande på fingertoppen, har din Volkswagen tillräcklig vätska. Om facket är torr, måste du lägga till mer vätska till din sändning.
3

Öppna en flaska vanlig växellådsolja. Bifoga ett påfyllningsrör till flaskan öppnas så att du kan hälla vätska i transmissionen. In den andra änden av påfyllningsröret i hålet av pluggen. Håll flaskan stadigt så att du kan lägga till vätska.
4

Tilt och pressa flaska transmissionsolja så att det rinner direkt in i din överföring genom påfyllningshålet.
5 < p> Ta bort röret och kontrollera vätska igen genom att placera fingret mot påfyllningshålet. Om vätska filt, är din överföring fullt. Om inte, upprepa processen att lägga till mer vätska.
6

tillbaka pluggen locket, vilket gör att du skruva fast den ordentligt. Skjut från under bilen och sänka den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128228.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.