Hur man installerar Bromsbelägg på en 1986 Nissan Pickup

Byta bromsbelägg på din '86 Nissan pickup själv är ett bra sätt att spara pengar utför normalt underhåll. Du kan hitta bromsbelägg som passar de främre skivbromsar på de flesta auto-delar butiker (de bakre bromsarna är trumbromsar, som inte använder bromsbelägg). En broms jobbet tar dig inte mer än två timmar, ännu mindre om du har tidigare erfarenhet av att utföra fordonsindustrin underhåll. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Wrench in
buntband
platt skruvmejsel
Byte bromsbelägg
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulmuttrar lug med en rörtång. Ta inte bort dem, lossa muttrarna innan du lyfter bilen gör det lättare att ta bort dem
2

Lyft fordonets front upp med en hydraulisk domkraft.. Placera en pallbock vid frontjacket poäng, bakom framhjulen, och ta bort den hydrauliska domkraft.
3

bort muttrarna helt. Ta bort de främre hjulen och hitta bromsoket. Bromsoket passar runt bromsskivan.
4

Ta bort de övre och undre bromsok bultar med en skiftnyckel.
5

bort bromsoket samtidigt fortsätta att stödja det . Bromsen linjen ansluter till bromsoket.
6

Anslut en zip slips från toppen bolt-hål i bromsok till fjäderenheten i hjulhuset. Detta stödjer bromsoket samtidigt som du kan använda båda händerna för att arbeta.
7

bort bromsen klipp bromsklosshållaren från bromsok fäste med "poppar" ut dem med hjälp av en platt skruvmejsel. Hållaren klipp hålla bromsbeläggen fast i fästet. Gör en anteckning av orienteringen av hållaren klipp för framtida referens. Skjut den gamla bromsbelägg ut.
8

Vrid ett av bromsbeläggen bakåt och skjut in det i tjocklek, mot den hydrauliska bromscylindern. Placera en C-klämma över bromsbelägg och dra åt den, trycka cylindern tills det finns tillräckligt med utrymme för att infoga de två nya bromsbelägg och montera bromsok tillbaka över rotorn. Kasta de gamla bromsbeläggen.
9

Infoga nya elektroder i monteringsfästet. Bromsbelägg passar bara på ett håll. Skjut hållarklämman i fästet, så att den fastnar på bromsbeläggen.
10

Skär buntband och omgruppera bult-hålen på bromsoket med hålen på hjulanordningen . Sätt i bultarna och säkra bromsoket.
11

Upprepa underhåll på det andra hjulet. Ominstallera hjulen och hjulmuttrarna när du är klar. Sänk bilen och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128148.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.