Vad händer när en bilmotor blåser?

En blåst motor kan bli kostsamt. Hela motorn kan behöva bytas ut under de flesta förhållanden. I fallet med ett äldre fordon denna kostnad kan ofta överstiga värdet av fordonet. Definition av en blåst motor

Definitionen av en blåst motor är en som har så svårt skadad att den behöver bytas ut eller helt ombyggd. Skadan är så omfattande att den påverkar en majoritet av motordelarna. Skadan kan innehålla en sprucken kvarter, förstörda kolvar, skadad intag och och avgasventiler. Vevstakar kan brytas och cylindrarna repad.
Faktorer som leder till en blåst
Motor

Blåst motorer kan orsakas av många olika faktorer. Köra en motor ur oljan kommer att orsaka den för att spränga. Köra en motor med hög hastighet och och överdrivna varv per minut (RPM) för en längre tid kan också orsaka motorhaveri. En blåst motor är ofta resultatet av överhettning. En allvarlig kylvätska läcka kan orsaka att motorn explodera.
Sätt att förhindra en blåst motor

Det bästa sättet att förhindra en blåst motor är att ordentligt underhålla ditt fordon. Kör aldrig bilen utanför sina rekommenderade intervall. Undvik höga varvtal revving och längre perioder av körning i hög hastighet. Efter marknaden turboladdning kit kan leda till en blåst motor om de används felaktigt.
Symtom på en blåst
Motor

Tidiga symtom som kan leda till en blåst motor är låg olja tryck, ovanligt motorn knackar eller ljud. En motor som överhettas regelbundet eller är svårstartad kan också signalera en blåst motor. Om en bil har något av dessa symptom är det bäst att få den kontrollerad av en mekaniker.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128128.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.