Hur man Verifiera en O2-sensor går dåligt

En bil O2-sensor eller syrgas sensor används för att övervaka den rikedom av avgaser som lämnar motorn. O2-sensorn aktiveras när motorns avgaser är tillräckligt varmt för att generera en avläsning. Motorn Datorn läser sensorns signalen och genererar en optimal gas-och-luftblandningen för bränsleekonomi. Tillverkarna rekommenderar ofta ersätta O2 sensorer runt 100.000 miles. Fordon med inbyggda datorer jämför avläsningarna från O2 sensorn till fabriksinställningarna och skickar en felkod om det finns en diskrepans i avläsningarna. Felkoden kommer att orsaka en "check engine" eller "O2 sensor" instrumentbelysning. Instruktioner
1

Observera om du köper mer bränsle än vad som är normalt för din bil. Bränsle ekonomi går betydligt ned när O2-sensor går dåligt. Detta i sig är inte att göra O2 givarfel en förhastad slutsats, eftersom andra frågor kan orsaka dålig bränsleekonomi, såsom slang läcker eller problem med tändningen eller tändstift, för att nämna några.
2

Tryck på gasen när du är i parken vid tomgång. Om du märker en förlust av makt, kan O2 sensorn går dåligt. Du kanske också märker att fordonet misständning ofta, vilket leder till en mager läsning från O2-sensor.
3

ta bilen till en bilverkstad. Mekanikern kommer koppla upp en dator till bilen och hämta felkoden för att avgöra om O2-sensorn behöver bytas. Datorn skickar felkoder om det erkänner 02 sensorspänningen är genomgående under 0,45 volt. Har mekaniker check för andra möjliga orsaker till läsning innan du betalar för en O2 sensor du kanske inte behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128118.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.