Hur att öka gas körsträcka på en Chevy 454 Eng

Chevy 454 drabbas först på marknaden på 1970-talet. Den 454 är en big block förgasarmotorer finns i de flesta äldre bilar modell Chevrolet och lastbilar. Motorn använder åtta cylindrar för att ge high-end vridmoment och varvtal. Kombinationen av större hål och åtta cylindrar motsvarar mycket dålig gas körsträcka. Motorn driver ett genomsnitt på 10 till 15 mpg. Att öka gas körsträcka utan att offra prestanda på fordonet endast kräver billiga och enkla förändringar i motorn. Saker du behöver
Luftfilter
platina eller iridium tändstift
tändstiftsnyckel
kryssmejsel
Förgasare renare
Visa fler instruktioner

1

Ersätt ditt nuvarande luftfilter med ett högt flöde torr eller oljad luftfilter. Flera tillverkare erbjuder livslängd, hög-flow luftfilter, som finns tillgängliga på alla Biltema. Helt enkelt ta bort din befintliga genom att lossa fästskruvarna och installera den nya direkt på motorn.
2

bort din tändstiften med en gnista skiftnyckel vägguttag. Installera platina quad-head eller iridium tändstift också på något Biltema. Koppla loss tändstiftet och byt varje tändstift en i taget för att inte förvirra placering av trådarna. Sätt tillbaka tändkabeln innan du byter ut nästa plugg.
3

Justera tomgångsvarvtalet till den lägsta inställningen. Den tomgång skruven är placerad på sidan av förgasaren förbunden med gasvajern. Justera skruven med en kryssmejsel medan fordonet är igång och varm. Du vill tomgång vara runt 800-900 rpm med fordonet i parken och runt 700 rpm med bilen i friläge. Övervaka din varvräknare medan du justerar. Justera tomgång med ljudet om du inte har en varvräknare. Lyssna efter motorns varvtal sjunka förrän strax innan den börjar att spotta. Du vill att ljudet ska vara slät utan hosta eller förstoftning.
4

Tune upp din bil. Smutsiga eller dåligt tidsinställda förgasare inte riktigt blanda bränsle och luft. En enkel rengöring genom att spraya en förgasare renare i de öppna portarna på förgasaren bort med luftfiltret och att fordonet går rengör förgasare för ökad prestanda och körsträcka. Rutinmässigt underhåll och upprätthålla en låg tomgång ökar också prestanda och körsträcka.
5

hålla rätt däcktryck i bilen. Kontrollera trycket och se till att det är på fabriken specifikationer. Lägre däcktryck ger högre drag som tvingar mer bränsle att konsumeras. Kontrollera däcktrycket varje vecka. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128104.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.