Så ändrar bromsbeläggen och rotorer på en 1997 Nissan 200sx

Byta rotorer på en 1997 Nissan 200SX är okomplicerad, eftersom rotorn är monterad på en hjullagerenheten montering och kan tas bort och byts ut en gång i tjocklek är låste. Bromsbeläggen i bromsoket klippa enbart i bromsoket, vilket gör denna uppgift snabbt att utföra. De gamla bromsbelägg måste bytas ut när de förlorar det mesta av stoppning på metallen skivan. Rotorerna bli skev över tiden så att de kan ersättas med bromsbeläggen. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Hammer
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Säkerställ att bilen står parkerad på en plan och jämn yta. Blockera bakhjulen.
2

Lossa muttrarna med ett däck verktyg men ta inte bort dem. Detta kommer att göra att ta bort hjulen lättare när bilen lyfts.
3

Placera en domkraft under den främre tvärbalken. Lyft bilen så högt att skjuta pallbockar under "nypa" punkter i dörren. De ligger mot framsidan av bildörren. Sänk bilen på domkraften.
4

Lossa muttrarna med däck verktyg. Ta av hjulet och placera den åt sidan.
5

Unbolt bromsok med en hylsnyckel. Det kommer att finnas två bultar på baksidan av bromsok innehar bromsok runt rotorn. Placera bromsoket i chock tornet. Låt inte bromsoket hänga med bromsledningen eftersom detta kommer att riva linjen.
6

Drag av rotorn från navet lagret. Rotorn kan vara envis så knacka på baksidan av rotorn kommer att hjälpa till att lossa rotorn från navaggregatet. Byt ut rotorn med den nya. Skjut rotorn på navet församling.
7

Ta bromsbelägg ur bromsoket genom att dra dem för hand. Sätt en av bromsklossarna på baksidan av bromsok. Placera en Tvingfäste över baksidan av dynan och den andra hälften till baksidan av bromsoket. Vrid handtaget på C-klämman för att komprimera kolven. När kolven trycks tillbaka i bromsoket, ta bort C-klämma och kasta det gamla bromsbelägg.
8

Placera ny back pads i bromsoket. Den större bromsbelägget går i mot baksidan, passar Den mindre dynan i fronten. De kommer att klippa på plats.
9

Placera bromsok tillbaka över rotorn. Sätt i skruvarna och starta dem för hand, Drag med en hylsnyckel.
10

Placera hjulet på axeln. Dra åt muttrarna på hjulet i en korsvis.
11

Upprepa dessa steg på den återstående framhjulet. Lyft bilen så högt att ta bort domkraften och sänk bilen till marken.
12

Starta bilen och pumpa bromspedalen. Den fria spel i pedalen kommer minska när bromsoket har återställts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128096.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.