Hur vill kolla Transmission Oil Utan mätstickan

skillnad automatlåda fordon, gör manuellt växlade bilar inte kräver en mätsticka för att kontrollera transmissionsolja. Mätstickan i en automatisk växellåda fordon mäter vätskenivåer, och du kan hälla vätska direkt in i sändningen från under huven. I en manuell bil, måste du gå under bilen för att lägga vätska. Efter avlägsnande av pluggen, kan du sticka in ett finger i hålet. Om du känner dig vätska, har du en tillräcklig mängd. Om du inte känner vätska, måste du lägga till vätska. Saker du behöver
Fluid fyller röret
Bil jack
Manuell växellåda olja
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Palla upp bilen upp till en höjd som gör att du kan glida under fordonet och göra jobbet. Placera pallbockar på båda ändarna av fordonet.
2

Gå under bilen med rätt verktyg som behövs för jobbet. Skruva bort pluggen. Kontrollera om vätska genom att placera fingret i hålet. Om du känner dig vätska, har du en tillräcklig mängd.
3

Fyll överföring om mer vätska behövs. Öppna en flaska av vätska och bifoga ett fyllningsrör till toppen av flaskan. Fäst den andra änden av röret till din sändning fyllning hål. Luta flaskan, pressa det försiktigt, så att vätskan att flöda in i din sändning.
4

bort påfyllningsröret och kontrollera vätska igen. Om du känner dig vätska med fingret, har överföringen tillräckligt med vätska. Om du inte känner vätska, tillsätt mer vätska till din sändning.
5

Skruva pluggen på plats. Få ut från bilens undersida. Sänk bilen med en domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128094.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.