Hur man reparerar en trasig strålkastare

En trasig framlykta ska tas bort och ersättas omedelbart för att undvika en olycka. En trasig strålkastare kan leda till en farlig trafiksituation. Inte bara är din syn försämras i mörker eller dimma, men mötande trafik kommer att ha svårt att se att du kommer. Byta en trasig framlykta glödlampa är ett jobb någon gör-det-självare kan hantera. Även en lokal garage kunde ladda så mycket som $ 85 per besök, plus delar, kan du göra det här jobbet hemma för mindre än $ 20. Saker du behöver
reservlampor
Skruvmejselsats
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant, jämnt underlag. Stäng av motorn och ljus och engagera parkeringsplats paus. Leta upp huvfäste, som vanligtvis är belägen under instrumentbrädan runt vänster sida om ratten. Dra det att frigöra huven.
2

Gå bakom den brutna strålkastare till den bakre delen av strålkastare montering. Först bestämma om något blockerar åtkomst. På vissa bilar kan du behöva ta bort ett luftfilter eller reservtank, som normalt är fäst med skruvar eller bultar. Använd lämpligt verktyg och ta bort dem innan du fortsätter.
3

Inspektera den elektriska kontakten sladden som ansluter strålkastare församling till bilens elsystem. Inspektera anslutningen, om det på något sätt lossnade, koppla in den igen och försök att slå på strålkastarna. Om lampan fortfarande inte fungerar, måste du byta ut den. Dra ur sladden och dra bort den från strålkastare församling.
4

Tryck in lampan och vrid den ett kvarts varv åt vänster för att lossa den från sockeln. Ta ut glödlampan till en lokal Biltema för att hitta rätt ersättare glödlampan.
5

Sätt i den nya lampan genom att trycka och vrida den ett kvarts varv åt höger. Anslut den elektriska kontakten. Byt ut alla delar som behövs för att tas bort för att komma åt strålkastare montering och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128067.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.