Hur du hittar oljestickan Transmission Fluid på en Audi A6

Kontroll av vätskor i din Audi A6 är en viktig förebyggande underhåll som bör göras regelbundet. Tyvärr innehåller Audi AG motor en förseglad transmission enhet. Detta innebär att det inte finns någon traditionell oljestickan för överföring men det är möjligt att komma åt, lägga till eller ändra vätskan. Proceduren är lite mer djupgående än normala förändringar transmissionsolja. Audi anger att transmissionsolja bör pågå livet på din motor, men med tiden överföringen kan bära ner och det kan vara lämpligt att byta vätskan. Saker du behöver
Drip Pan
Transmissionsolja, varierar typ
Transmission filter, om så önskas
högeffektiva pump, kommer med transmissionsolja kit
Hylsnyckel
Show Fler Instruktioner
att komma åt och Drain Transmission Fluid
1

Vrid motorn och låt den gå på tomgång i fem till tio minuter för att tillåta vätskor att cirkulera genom motorn. Se till att Audi är på plan mark och växelspaken är i parken. Det bästa området att göra denna kontroll är att ha bilen över en bil underhåll grop.
2

Placera dig själv under Audi och hitta överföringen pan, som ser ut som en svart rektangel pan med en avtappningsplugg i mitten.
3

Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel och låt vätskan rinna in i en droppskål. Detta är det enda sättet du kommer att kunna komma åt och ta bort transmissionsolja. Du kan fortsätta att ta ut kastrullen, dränera eventuell kvarvarande vätska, ta bort och byta filter transmissionsolja, lägg en ny packning på pannan och satte pannan ihop. Addera till fyllning eller Lägg Transmission Fluid
4

Vrid motorn och låt den gå på tomgång i fem till tio minuter för att tillåta vätskor att cirkulera genom motorn. Se till att Audi är på plan mark och växelspaken är i parken.
5

Placera dig själv under Audi och hitta överföringen pan, som ser ut som en svart rektangel pan med en avtappningsplugg i mitten.
6

bort överföringen pluggen sitter på sidan av överföringen pannan genom att vrida den med handen tills den släpper.
7

Fyll växellådan med nya vätska med en speciell högeffektiva pump som kommer med den flytande satsen tills den rinner ut på sidan.
8

tillbaka locket för hand.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128029.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.