Hur du ändrar transmissionsolja i en 1995 Dodge Ram

Den 1995 Dodge Ram föreslår transmissionsolja bytas var 30.000 miles eller 2 år (det som inträffar först) under normala körförhållanden. Om trucken används för bogsering, ökar frekvensen till varje 15.000 miles. Ändra transmissionsolja kräver dränering av gamla vätskan och ersätta den med ny, liksom byte av transmission filtret. Detta underhåll kräver bara ett par verktyg och en timmes tid och sparar motorn från potentiellt kostsamma skador. Saker du behöver
Främre uttag
5 liter pan
3/8 tums insexnyckel
Ny transmissionsfilter
Funnel från 4 liter ATF +4 transmissionsolja

Visa mer instruktioner
1

Lyft upp trucken upp på domkrafter för att nå undersidan av motorn lätt. Glida under och leta fram pan transmissionen avloppet, och som är en stor metall pan omgiven av bultar. Placera en 5 liter eller större pan under drain pan för att fånga upp vätskan som faller.
2

Ta avloppet bulten på röret bredvid tråget med en 3/8 tums insexnyckel. Vänta 10 till 15 minuter tills vätskan rinner ut i pannan på marken. Använd samma hylsnyckel för att ta bort alla utom en bult som omger tråget. Vänta medan transmissionsolja slutar läcka från sidorna. Placera ena handen stadigt på dräneringstråget att hålla den på plats och ta bort den sista skruven. Sänk den kvarvarande vätskan i pannan nedan. Tvätta ur dräneringskärlet och bult för att avlägsna kvarvarande vätska.
3

Ta av överföringen filter som vilar under tråget. Använd hylsnyckel bort bultarna fästande den på plats. Ersätt det med det nya filtret. Sätt tillbaka dräneringskärlet och avlopp bult sänk bilen från uttagen.
4

Öppna motorhuven på lastbilen och lokalisera den gula oljestickan ovanför tråget. Dra ut oljestickan och placera en tratt i röret. Häll i 4 liter ATF +4 transmissionsolja. Byt ut oljestickan. Stäng huven.
5

köra bilen i 5 till 10 minuter. Vänta tills motorn svalna och pop huven för att kontrollera nivån transmissionsolja. Dra ut oljestickan och titta på vätskenivån, det ska ligga mellan MIN-och MAX-linjen, något mot MAX linjen. Använd tratten för att lägga till 1/2 liter transmissionsolja i taget tills den riktiga läsningen visar upp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.