Vad gör cpsi Stativ för när man talar om katalysatorer ?

En katalysator renar avgaserna från motorn , bidrar till att minska mängden partiklar en motor avger . Termen " C.P.S.I. " avser celler per kvadrattum . Vad är en Katalysator ?

En katalysator monteras inline med motorns avgaser och bidrar till att minska toxiciteten av utsläppen . Den har en keramisk bikakestruktur med hål eller celler , som syftar till att öka ytarean för avgaserna att reagera med katalysatorn. Produkter vid förbränning från en bil inkluderar vattenånga , koldioxid och kvävgas , vilka betraktas som naturliga. De dåliga föroreningar är lustgas och kolmonoxid. Dessa är de utsläpp som katalysatorer syftar till att minska . Addera kemi
p Det finns två katalysatorelementen . Det första elementet fungerar som en reduktion, det kommer att ta den dikväveoxid och minska den, eller subtrahera syre, för att skapa kvävgas och syre. Det andra elementet är oxidationsmedel , vilket kommer att ta kolmonoxid och oxiderar det , eller lägga till syre , för att skapa koldioxid .
CPSI Räkna Vs . Kvalitet

En hög CPSI räkna garanterar en högre ytarea för katalysatorn att arbeta . Emellertid måste man också överväga katalysatorelementet när man bedömer kvaliteten . En kombination av en god katalysator element och ett hög CPSI räkna kommer att hålla utsläppen låga .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127989.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.