Hur du avgöra om din bladfjädrar Svag

Bladfjädrar är de långa, platta fjädrar under den bakre änden av en bil eller lastbil. De är utformade för att vara en bärande spring mer än en upphängningsfjäder. Om fjädrarna är dåliga, är det mycket lätt för den genomsnittliga bilägaren att veta. Såvida du inte är en certifierad mekaniker, är det inte rekommenderat att du försöker byta ut dem. De är också viktigt om du använder ett fordon för att bogsera. Dessa fjädrar kommer att hålla lasten. Om du planerar på bogsering något, är det lämpligt att ha ett extra blad placeras i fjädrarna. Saker du behöver
Level
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på ett plant underlag. Placer nivån på taket av bilen. Se till att det är i centrum. Om bilen är ur nivå på baksidan av fordonet, då bladfjädrarna kan vara dålig. För att testa detta, tryck ner på baksidan av bilen. Om det går ner lätt, då de bladfjädrar kan vara dåligt. Om det kommer upp långsamt, de chocker är fortfarande bra, så du kommer att behöva titta djupare in i problemet.
2

Titta under bilen på bladfjädrar. Om de är rostiga och det finns stora bitar av bladfjädrarna saknas, kanske du vill ha dem ersättas. Bladfjädrarna blir lång staplas uppsättning av metallbalkar som löper parallellt med den till bilen ramen. Om du ser något av dessa brutna strålar, måste du byta ut dem. Addera 3

Kör bilen över en krokig väg. Om fordonet studsar eller verkar som om det kommer att sladda i sidled, då bladfjädrarna är dåliga. De orsakar störningar för att försöka absorbera för mycket straff, och de chocker är utformade för att lindra dessa gupp, inte tar hela effekten.
4

Bifoga en nyttolast på dragkroken. Om fordonet används som dragfordon, det bästa sättet att se om det är bladfjädrarna är att se om lasten tvingar den bakre delen av fordonet nedåt. Om så är fallet, är du antingen bogsering alltför tung nyttolast eller fjädrarna inte bra. Om det aldrig har gungade, sedan bladfjädrarna är dåliga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127897.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.