Hur att rengöra en massa luftflödessensor på en 1999 Grand Am

Den luftmassemätaren på en 1999 Grand Am mätare mängden luft flyttar in i insugningsröret. Den har en liten kabel om tjockleken på ett hår att datorn värms till en viss temperatur. När luft passerar den uppvärmda tråden, kyler den tråden i direkt proportion till volymen av luft. Datorn håller temperaturen hos tråden konstant genom att justera spänningen. Datorn tolkar dessa spänningsnivåer förändringar som volym. Vid rengöring av sensorn, se till att du bara dimma den sköra tråden, kommer som en direkt sprej bryta tråden varje gång. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Spray förgasare renare
Visa fler instruktioner
1

Lossa klämmorna på båda sidor av luftmassemätaren med skruvmejseln. Sensorn är placerad i luftkanalen mellan luftrenaren och spjällhuset. Lossa elkontakten från luftmassemätaren. Separera luftkanaler från sensorn och ta bort den.
2

Håll sensorn horisontellt, med öppningarna bort från dig. Håll sensorn noga och spraya mycket utanför kanten av sensorn med förgasaren renare i korta stötar, rikoschetterande vätskan in i sensorn. Det tar väldigt lite renare att göra jobbet. Vrid sensorn och slå ett par punkter, vilket bara dimman att slå tråden.
3

Tillåt 20 minuter för luftmassemätaren torka helt. Installera sensorn, se till att pilen är vänd mot spjällhuset. Det kommer inte att fungera om installerad baklänges. Dra åt båda klämmorna med skruvmejsel och anslut den elektriska kontakten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127883.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.