Hur man byter en Serpentine Belt i en Madza 6

Den Serpentine belt i Mazda 6 är en enda, sammanhängande bälte som driver motorns vevaxel tillsammans med generator, vattenpump, luftkonditionering och servopumpen. Om bandet börjar att sträcka tunn, fransar eller spricka, kan det glida och orsaka komponenter misslyckas, vilket resulterar i att motorn blir överhettad eller din servopumpen inte att fungera, till exempel. Byte av serpentin bältet regelbundet hjälper till att hålla bilen igång ordentligt och sparar pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Breaker bar Socket spärrfunktion
ställa
platt skruvmejsel
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Park din Mazda 6 i en säker, platt plats, t.ex. ett garage eller uppfart. Ställ åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Lyft huven på Mazda och koppla bort batterikablarna och ställ dem åt sidan medan du arbetar. Leta reda på Serpentine belt routing diagram på undersidan av huven eller på toppen av radiatorn höljeskydd och hänvisar till diagrammet för den exakta platsen för den automatiska remspännaren som du behöver släppa för att ta bort Serpentine belt.
Sida 2

Lokalisera den automatiska remspännaren på framsidan av motorn och placera en lämpligt dimensionerad uttag över änden av bulten som sticker ut från remskivan (bolt storlek varierar med år av Mazda). Fäst breaker bar Ratchet och tillämpa medurs hävstång för att frigöra remskivan och lossa spänningen på Serpentine belt. Skjut platt skruvmejsel under bältet och ta bort den från spännaren och långsamt låta linhjulet att återgå till sitt ursprungliga läge. Ta bort remmen från de kvarvarande rullarna för hand. Addera 3

Placera den nya remmen över vevaxeln remskiva och dra den genom de andra trissor i motorn i Mazda 6. Följ konfigurationsdiagram för korrekt routing metoden. Se till att spåren i Serpentine belt linje med skårorna på remskivorna, och använda en liten bit av maskeringstejp för att hålla bandet på plats över varje remskiva. Arbeta dig upp genom motordelar tills du når sträckaren, vilket bör vara den sista skivan du rutten.
4

Ansök medurs tryck på brytaren bar och spännarremskivan att låsa upp den från dess automatiska position. Utnyttja remmen över spännaren med platt skruvmejsel. Ta bort de remsor maskeringstejp från remskivorna, anslut batterikablarna till batteriet och starta fordonet. Låt Mazda att köra i flera minuter medan spännaren automatiskt justerar Serpentine belt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127867.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.